MERSİN / TOROSLAR - 19 Mayıs Anadolu Lisesi

19 Mayıs Anadolu Lisesi

Mithat Toroğlu Mh. 215 cad.Toroslar /Mersin
Vizyon
Öğrencilerimizin istenilen hedefler doğrultusunda yetişmeleri için katılımcı, paylaşımcı bir yönetim anlayışıyla okulumuzu, çağın tüm teknolojik imkanlarıyla donatmak ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak; eğitim kadrosuna kendilerini yenilemeleri için destek olmak ve onları değişime teşvik etmek; her türlü ders araç gereçleri eksiksiz olarak hizmete sunmak, kaliteli bir eğitim öğretim yapabilmesi için gerek öğrenciye personele en ideal çalışma ortamını hazırlamak ; sosyal ve kültürel etkinlikleri sınırsız bir şekilde desteklemek ve sosyal aktiviteleri artırmak ; 19 Mayıs Anadolu Lisesini ilde ve bölgede örnek bir kurum haline getirmek ; ihtiyacı olan öğrencilerimizi her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak , öğrencimizin ÖSS’ de başarılı olabilmesi için tüm imkanları kullanmak ve desteklemek.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda amacımız, öğrencilerimizi geçmişinden güç alarak geleceğe bakabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ülkesini ve milletini seven ve onun çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan aydın, ileriyi görebilen, toplumsal erdemleri kişiliğinde taşıyabilen, katılımcı, paylaşımcı, kendini yenileyen ve geliştiren çağın imkanlarını kullanabilen hoşgörü, sevgi ve sayan esasları çerçevesinde gelişime açık, öğrenmeyi ve öğretmeyi temel ihtiyaç kabul eden, en az bir yabancı dilen, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, gerektiğinde kendini sorgulayabilen, nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler olarak yetiştirmektir.
İngilizce-Almanca
Şehir İçi Dolmuşlarla
Servis vardır.
Mithat toroğlu mah.215 Cad. Toroslar/MERSİN